Párizs-Versailles-Disneyland


Időpont
           2024. október 26- 31.

Részvételi díj: 159.000.- Ft/ fő 

Mely ár tartalmazza: autóbuszos közlekedés, 5 éj szállás, magyar nyelvű utaskísérő- tolmács költségét. 

Utazás            a hatályos jogszabálynak mindenben megfelelő autóbusszal (légkondicionált, DVD)
Elhelyezés      5 éj Hotel Formule 1 típusú szállás 2-3 ágyas szobáiban
Ellátás            önellátás

1. nap (október 26.) Indulás a csoportvezető által megjelölt helyszínről 03:00 órakor. További felszállási lehetőség Hegyeshalom határátkelőig az M1 autópálya pihenőinél lehetséges külön egyeztetés alapján. Rövid technikai pihenőkkel1 megszakítva folyamatosan utazunk Ausztrián és Németországon keresztül. Este elfoglaljuk a METZ-i tranzitszállásunkat. (MENETIDŐ függvényében busszal megnézzük Metzben a katedrálist, belső látogatásra nem lesz lehetőség.)

2. nap (október 27.) Utazunk Párizsba, mivel csupán néhány napunk van rá, hogy ízelítőt kapjunk a szerelem városának pezsgő életéből.  Európa egyik legrégibb múzeuma, a Louvre előtt fotószünetet tartunk. Ezután a Szajna part felé vesszük az irányt. Szabadidő a belvárosban, zegzugos terek-közök, árnyas promenádok és pompás sugárutak várnak ránk. Késő este élményekkel telve foglaljuk el párizsi szálláshelyünket.

3. nap (október 28.) Hangulatos sétahajózási lehetőség a Szajnán. További sétánk során megcsodáljuk az Invalidusok dómját, melyben Napóleon alussza örök álmát, majd a város szívében fekvő Ile-de-la-Cité sziget. A romantika fővárosában a legszebb panoráma vitathatatlanul a párizsiak által csak Öreg Hölgynek becézett Eiffel-torony 251 méteres csúcsából nyílik. A Tuileriák kertjében megpihenünk, miután áthaladunk a hírhedt Concord téren, ahol egykor a guillotine végezte szomorú munkáját. Innen indul az ország legrangosabb bevásárló utcájára, a Diadalívéről is híres Champs-Elysées.

4. nap (október 29.) A délelőttöt a Napkirály által megálmodott barokk kastélyban, Versailles-ban töltjük. Végigjárjuk az uralkodócsalád egykori lakószobáit, a királyi kápolnát, és a híres tükörtermet. Látogatásunkat az ezerszínű, mesterien kialakított kertben folytatjuk. Programunkat egy felejthetetlen esti sétával zárjuk a Montmartre-on, mely egykor a bohémvilág központja volt. Séta a festők terén és a Szent Szív Bazilikához (Sacre Coeur).

5. nap (október 30.) Reggeli után egész napos programként az Eurodisney varázslatos mesevilágába látogathatnak el.

VAGY: Pompidou Központ és a Les Halles forgatagos negyedébe látogatunk: középkori templom, üvegpalota acél keretben. Délután szabadprogram. Az esti órákban Párizst elhagyva indulunk METZ-be tranzitszállásunkra.

6. nap (október 31.) Indulunk Magyarországra, utunkat csak rövid pihenőkkel szakítjuk meg. Megérkezés az indulás helyszínére.

A részvételi díj nem tartalmazza az útlemondási és utasbiztosítás, fakultatív belépőjegyek, étkezés díját.

Javasolt kombinált utas és útlemondási biztosítás: 9.000.- Ft/ fő                                                                     

Fakultatív reggeli felára:                      € 10 /fő/ reggeli

Fakultatív vacsora felára:                     € 25 /fő/ vacsora

Belépők

Szajnai hajókirándulás €20, Eiffel torony €30, Disneyland € 130, Versailles € 30, Louvre € 25, Invalidusok dómja €20, Sacre Coeur ingyenes