• Kezdőlap
  • London, Hampton Court Palota (mobil home elhelyezéssel)

London, Hampton Court Palota

Időpont                      2024. szeptember 22-28.
                                   Zárt csoport esetén egyéni időpontban, külön megállapodás szerint is megszervezzük az utazást.

Utazás
                       autóbusszal (légkondicionálás, video/ DVD)

Elhelyezés                2 éj Premiere Classe, vagy IBIS hotel 2-3 ágyas szobákban, 4 éj mobil home, (3 hálószobás, 7 személyes elhelyezéssel)
Ellátás                       önellátó, főzési- melegítési lehetőség biztosított, étkezés igényelhető, 


Vasárnap Indulás a csoportvezető által megjelölt helyszínről. 04:00 órakor határátkelés Hegyeshalomnál. Folyamatos utazás kulturált benzinkutaknál megtartott rövid technikai pihenők beiktatásával a tranzitszálláshelyünkre –Liege, Brüsszel (BELGIUM).

Hétfő Calais-ból komppal kelünk át Angliába, Dover fehér szikláihoz. A partot érést követően az anglikán egyház fellegvárába Canterbury-be utazunk. Este foglaljuk el szálláshelyünket a HOLIDAY PARK-ban (NAGY BRITANNIA). 

Kedd Londonban gyalogos városnézés keretében a kormányzati negyeddel ismerkedünk, melyet méltán neveznek a Brit birodalom szívének is. Sétánk során szemügyre vesszük a Parlament épületét, mely híres óratornyáról, a Big Ben-ről nevezetes. Következő látnivalónk a Westminster Abbey, mely különleges helyet foglal el a brit történelemben, hiszen amellett, hogy építészeti szempontból egyedülálló mestermű, számolatlanul állít emléket a nemzet nagyjainak. További látnivalók: St. James’s Park, Buckingham Palace, őrségváltás, Whitehall, Downing Street 10., lovastestőrök laktanyája, Trafalgar Square, National Gallery Piccadilly Circus, Soho, China Town, Covent Garden. Vitathatatlanul a legszebb panoráma a London Eye-ról nyílik. A tériszonyosak se bánkódjanak! Legalább ilyen hangulatos esti program egy séta a Temze parton, ahol pantomimesek és utcazenészek hada szórakoztatja az arra járókat. 

Szerda  Greenwich London legrégebbi királyi parkja. Számos látnivalót rejt: Old Royal Observatory- Királyi Csillagvizsgáló, melynek udvarán húzódik a 0 hosszúsági fok, mely elválasztja a keleti és nyugati féltekét. A Tengerészeti Múzeumban a látogatók megismerkedhetnek Britannia tengerészeti múltjával, vagy újra átélhetik a trafalgari ütközetet, ahol Nelson legyőzte Napóleon seregeit. A gyerekek egy szimulátor segítségével megtudhatják, hogyan kormányozzák a hajókat a kikötőkbe. Közvetlen a Temze partján megcsodálhatjuk a Cutty Sark teaszállító hajót, melynek nevét Robert Burns is versbe foglalta. Folytatjuk utunkat VIII. Henrik rezidenciájába, Hampton Court Palotába, mely a londoni paloták egyik legszebbike. Délután a Természettudományi Múzeumban fejezzük be a programunkat, ahol a Földünkkel és annak működésével kapcsolatos interaktív kiállításokon szórakozhatunk. 

Csütörtök   Reggel a Temze partján épült Tower középkori épületegyüttesét látogatjuk meg, mely az évszázadok során a legkülönbözőbb célokat szolgálta. Volt már királyi palota, várkastély, kincstár és a középkor híres börtöne. Az épületben számos látnivaló vár ránk: királyi fegyvergyűjtemény, koronaékszerek, de csatlakozhatunk a híres beefeaterekhez és hallgathatjuk a Tower múltjának érdekes történeteit. Látogatás a Madame Tussaud’s Panoptikumba, mely London egyik fő turisztikai vonzereje, történelmi és királyi személyek, filmszereplők, sportcsillagok és híres gyilkosok viaszfigurái láthatóak. Majd a világ egyik legnagyobb, az emberi történelemmel és kultúrával foglalkozó múzeumába, a British Museumba kalauzoljuk Önöket. Európa legforgalmasabb bevásárló utcáján, az Oxford Streeten biztosítunk szabadprogramot és vásárlási lehetőséget. 

Péntek      A hatalmas park közepén épült, tavakkal körülvett Leeds Kastély következik, melyet a legromantikusabb főúri otthonként tartanak számon. A berendezett termek megtekintése után sétálhatunk a természetben vagy eltévedhetünk az útvesztőben.Kompátkelés a Dover – Calais útvonalon, utazunk a szálláshelyünkre (BELGIUM).

Szombat              Hazautazás a már ismert útvonalon, Hegyeshalomnál határátkelés 23:00 óra előtt, megérkezés az indulás helyszínére.

A részvételi : 195.000.- Ft/ fő,mely ár tartalmazza:

autóbuszközlekedés, autópályadíjak, parkolás

2 éj tranzitszállás diákoknak: 3, kísérőknek: 2 ágyas elhelyezéssel

4 éj mobil home 6+1 személyes elhelyezéssel

kompátkelés 

idegenvezetés költségeit.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek, baleset-betegség-poggyász és útlemondási biztosítás díját, kombinált biztosítás  az előleg befizetésével egyidőben külön köthető 9.500.- Ft/ fő áron.

Magyar állampolgárok Nagy Britanniába magánútlevéllel utazhatnak.

Beutazási, oltási feltételekről a Konzuli szolgálat honlapján tudnak folyamatosan tájékozódni:

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/nagy-britannia