• Kezdőlap
  • Cinque Terre és Toszkána (youth hostel, mobil home elhelyezéssel)

Cinque Terre és Toszkána (youth hostel, mobil home elhelyezéssel)

Időpont: 2024. szeptember 20-25., 2024. október 26-31.

Utazás: autóbusszal (légkondicionálás, video/ DVD)

Elhelyezés: 1 éj Youth Hostelben, 4 éj Holiday Parkban, mobil home-ban

Ellátás: önellátó


1. nap    Indulás a csoportvezető által megjelölt helyszínről. 04:00 órakor határátkelés.
Folyamatos utazás kulturált benzinkutaknál megtartott rövid technikai pihenők beiktatásával a La Spezia öbölre néző tranzitszállásunkra.

2. nap    A Cinque Terre egy, 5 településből álló, Ligur-tenger menti parti szakasz, ami része az Unesco kulturális világörökségének és turisztikai szenzáció. Ez a partszakasz Punta Mesco-tól Punta di Montenero-ig terjed. Az 5 sztár település, délről észak felé: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso. Mind az 5 településnek van kellően egyéni karaktere. Ami közös: festőiek és rendkívül fotogének.Vonattal járjuk sorban végig a csodálatos falvakat, a 18 kilométer hosszú sziklás partsávot. Este elfoglaljuk szállásunkat a Toszkán Holiday Parkban. 

3. nap    Számtalan gyönyörű város található Olaszországban, Firenzének mégis van egy olyan varázsa, mellyel kiemelkedik a többi közül. A csodálatos város máig megőrizte a reneszánsz kultúra és művészet páratlan hangulatát. Lépten-nyomon csodás épületekbe, építészeti remekművekbe és az útikönyvek által nem említett érdekességekbe botlunk. Firenzében járva nem feledkezhetünk meg az olasz gasztronómia örömeiről sem. Bár a pizza őshazája Nápoly, Firenzében számtalan olyan kiváló pizzázót találunk, ahol kipróbálhatjuk az utánozhatatlan olasz pizzákat. Napközben két látványosság felfedezése között egyet fagyizni is érdemes.  

4. nap    A toszkánai Siena gótikus óvárosa a világörökség része, ma is a középkori városmagot és épületeket láthatjuk. Mintha visszamennénk a középkorba, így a szűk utcákon sétálva elképzelhetjük milyen volt az élet évszázadokkal ezelőtt. A középkori épületek megmaradtak, nem kerültek a helyükre modernek.  San Gimignano Toszkána leghíresebb falva, az egyik legnépszerűbb kirándulási lehetőség Firenzéből és Toszkána más részeiről is.  A várfalakon belüli világ kifejezetten meghitt, hivalkodásoktól mentesen szép. Egy igazi, hiteles toszkán várost ismerhetünk meg. 

5. nap    Pisa-ban a Csodák mezején a Dóm, Keresztelő Kápolna és a Ferde Torony páratlan összképe fogad.  A legfontosabb látnivaló itt természetesen a ferde torony, amely Pisát Toszkána egyik leghíresebb látogatóhelyévé teszi. Lucca varázslatos városa igazi utazási csúcspont Olaszországban.
A történelmi óvárosban tett séta során számos gyönyörű látnivalók, festői sikátorok és bájos terek tárulnak elénk.

6. nap    Hazautazás a már ismert útvonalon, Trojané-ban pihenőt tartunk ahol megkóstolhatjuk a hatalmas töltött fánkot is. Határátkelés 23:00 óra előtt, megérkezés az indulás helyszínére.

A részvételi díj 147.000.- Ft/ fő mely ár tartalmazza:

autóbusz közlekedés, autópályadíjak, parkolás
1 éj tranzitszállás Youth Hostelben
4 éj szállás Toszkán Holiday Parkban, mobil home-ban
idegenvezetés költségeit.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek költségét, és a kombinált baleset-betegség-poggyász és útlemondási biztosítás díját.

Magyar állampolgárok Olaszországba érvényes magánútlevéllel és személyi igazolvánnyal is utazhatnak.

Beutazási feltételekről a Konzuli szolgálat honlapján tudnak folyamatosan tájékozódni:

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/olaszorszag