Szlovénia
Szlovénia

Időpont:

2019.04.18. - 2019.04.22.

Szolgáltatások:

Utazás autóbusszal (légkondicionálás 
Elhelyezés szálloda*** ( két- három ágyas, fürdőszobás szobák)
Ellátás reggeli
Részvételi díj: 89.900 Ft-tól


Fakultatív fizethető, javasolt plusz szolgáltatások:

Javasolt útlemondási biztosítás: 89.900.- x 5%= 4.495.- Ft/ fő

Fakultatív utasbiztosítás 5 nap x 470.-=2.350.- Ft/ fő

 

Fakultatív belépőjegyek: Trópusi kert €5; Bledi tavi pletnázás €16;

Bohinj (retúr) felvonó € 20;

Postojnai cseppkőbarlang+ predjamai vár € 43

Vintgar szurdok ebéd € 15; Trojane 6+1 fánk €10; Zalec sörkút € 10

Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó € 2,50/ fő/ éj

Fakultatív vacsora 25.000.- Ft/ fő

Részletes program

1. nap: Indulás a csoportvezető által megjelölt helyszínről. Dobronakon az úgynevezett Trópusi kertet látogatjuk meg mely 1500 négyzetméteren bontakozik ki. több mint 400 fajta különböző trópusi és szubtrópusi dísz – és haszonnövényben gyönyörködhet a látogató. Vásárlási lehetőség, a belépőjegy árából 2,50 euro kedvezményt kap a látogató. Tovább utazunk Lujbljanába, szállás elfoglalása (fakultatív vacsora)

2. nap: Reggelit követően Skofja Lokába utazunk, mely Szlovénia legrégebbi városa, séta a középkori hangulatú óvárosban.

Délután pedig a fiatal, energikus Ljubljana történelmi belvárosát keressük fel.  Sétálunk a belvárosban. A hármas hídon átmenve siklóval megyünk fel a folyó túlpartján lévő, Ljubljana jelképeként is ismert várba. E várban raboskodott Batthyány Lajos is 1849-ben. A toronyból jó időben az Alpok csúcsai is látszanak. (fakultatív vacsora)

3. nap: Reggeli után a Bledi-tóhoz utazunk. Itt meglátogatjuk az ezer éves bledi várat és a pletnázást sem hagyhatjuk ki! A Bledi-szigetre különleges helyi bárkával, pletnával juthatunk át. Innen a legszebb a kilátás az egész tóra, és ha megkongatjuk a sziget harangjait, akkor szerencsénk lesz. Ezután szabadidő a tó partján. Délután a vadregényes Bohinji-tó partjára, Ribcev Laz-ba utazunk. Itt megnézzük a hegyek között élő híres Aranyszarvú szobrát. Ha időjárás engedi lehetőségünk nyílik a felvonóval felmenni a Vogel hegy csúcsára, 1500 méter feletti magasságba. Innen a Bledhez közeli Vintgar szurdokhoz utazunk. Visszautazás a szállodába. (fakultatív vacsora)

4. nap: Kirándulás az ország leghosszabb ismert karsztvidéki barlangjához a Postojnai cseppkőbarlanghoz. A sokszínű és formájú cseppkövet részben barlangvasúton, részben gyalogosan tekinthetjük meg. Felkeressük a néhány kilométerre található Predjamát, Szlovénia festői lovagvárát, mely a sziklák között egy barlang bejáratában épült. A várat belülről belépődíj ellenében lehet megnézni. (fakultatív vacsora)

5. nap: Reggeli után indulás Magyarországra. Igény esetén fánkozás Trojanéban vagy sörkóstolás Zalec-ben. Maribor a második legnagyobb szlovén város. Sétánk során a világ legrégibb ma is termő szőlőtőkéjét is látni fogjuk. Megérkezés az esti órákban az indulás helyszínére.


Ajánlat kérése:

*Kérlek adj meg minden információt az utazással kapcsolatban egyedi igényekre, elképzelésekre kiterjedően is.