Olaszország
Toszkána, Cinque Terre

Időpont:

2019.07.06. - 2019.07.11.

Szolgáltatások:

Utazás autóbusszal (légkondicionálás, video/ DVD)

Elhelyezés 4 éj holiday parkban, 4 személyes mobil home-okban

Ellátás önellátás (mobil home-okban jól felszerelt konyha van) 

Részvételi díj: 84.900 Ft-tól


Fakultatív fizethető, javasolt plusz szolgáltatások:
Fakultatív útlemondási biztosítás 84.900.- Ft x 5%= 4.245.- Ft/ fő
Javasolt utasbiztosítás 5 nap x 470.- Ft/ fő=2.350.- Ft/ fő
Fakultatív reggeli €5; fakultatív vacsora €14 (étkezésenként értendő)
Fakultatív belépőjegyek Santa Croce €6; Keresztelőkápolna €20;
Ferde torony €20; Siena Dóm €5
Részletes program

1. nap Indulás reggel 04:00 órakor a csoportvezető által megjelölt helyszínről. Folyamatos utazás a szálláshelyünkre rendszeres technikai pihenők beiktatásával.


2. nap Számtalan gyönyörű város található Olaszországban, Firenzének mégis van olyan varázsa, mellyel kiemelkedik a többi közül. A csodálatos város máig megőrizte a reneszánsz kultúra és művészet páratlan hangulatát. Lépten- nyomon csodás épületekbe, építészeti remekművekbe botlunk. Ne feledkezzünk meg az olasz gasztronómia örömeiről sem. A látványosságok felfedezése között egyet fagylaltozni, szendvicsezni is érdemes.

3. nap Pisa-ban a Csodák mezején a Dóm, Keresztelő Kápolna és a Ferde Torony páratlan összképe fogad. Egy igazi, hiteles toszkán város , ahol a városfalakon belüli világ kifejezetten meghitt, hivalkodásoktól mentesen szép. San Gimignano Toszkána leghíresebb falva, megőrizte középkori hangulatát, szépségét. A középkori faluban figyelemre méltóak a Bologna látképét is meghatározó tornyok, a falu " középkori felhőkarcolói" . Siena San Gimignanótól 42 km-re helyezkedik el. A gótikus város óvárosa a világörökség része , ma is a középkori városmagvat és épületeket láthatjuk. A szűk utcákon sétálgatva elképzelhetjük milyen volt az élet évszázadokkal ezelőtt, a középkori épületek megmaradtak, nem kerültek a helyükre modernek. A Palio lovas versenyt napjainkban is évente kétszer megtartják.


4. nap Cinque Terre az 5 településből álló, Ligur-tenger menti parti szakasz, része az Unesco kulturális világörökségének , igazi turisztikai szenzáció. A Partszakasz Punta Mesco-tól Punta di Montenero-ig terjed. Az 5 sztár település, délről- észak felé: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso. Hajóval, vonattal lehet végigjárni a csodálatos falvakat, a 18 km hosszú sziklás partsávot. A tenger, a drámai sziklák, a sziklákra döbbenetes formában ráépült falvak izgalmas harmóniája, öblök, strandok, a partvonalat kísérő hegyvonulatok mind- mind rendkívül fotogének.


5. nap Mint minden nagyobb olasz város Bologna is olyan mint egy hatalmas szabadtéri reneszánsz múzeum. A Szent István Bazilika eredetileg hét, napjainkban már csak négy templomból álló épületegyüttes. A reneszánsz egyik legnagyobb mesterének Raffaelo műveivel a Pinacoteca múzeumban találkozhatunk. Hazautazunk magyarországra a már ismert útvonalon, megérkezés az indulás helyszínére.

 


Ajánlat kérése:

*Kérlek adj meg minden információt az utazással kapcsolatban egyedi igényekre, elképzelésekre kiterjedően is.