Egyesült Királyság: Anglia, Skócia
Skócia (mobil home elhelyezéssel)

Időpont:

2019.06.29. - 2019.07.07.

Szolgáltatások:

Utazás autóbusszal (légkondicionálás, videó/ DVD)    

Elhelyezés 2 éj tranzitszálláson (2-3 ágyas szobákban) , 2 éj kompon (4 személyes kabinokban) , 4 éj holiday parkban mobil home-okban ( 6-7-8 személyes elhelyezéssel)

Ellátás önellátó, főzési lehetőség biztosított

Részvételi díj: 174.900 Ft-tól


Fakultatív fizethető, javasolt plusz szolgáltatások:
javasolt útlemondási biztosítás 174.900.- x 5%= 8.745.-Ft
fakultatív utasbiztosítás 8 nap x 470.-= 3.760.- Ft/ fő
fakultatív belépőjegyek, tájékoztató jelleggel (2019.február 28-ig érvényes árak)  15 éves korig 80-100 GBP, plusz 15 €
Részletes program

1. nap    Indulás 04:00 órakor a csoportvezető által megjelölt helyszínről. Folyamatos utazás rövid technikai pihenőkkel a németországi tranzitszállásra.

2. nap    Reggeli órákban indulás Amszterdamba, ahonnan Newcastle-be hajózunk az éjszaka folyamán. Szállás a kompon. 

3. nap    A reggeli órákban érkezés Newcastle-be, ahonnan Skócia, Edinburgh felé vesszük az irányt. A Princes Street-i kertek széles sávjai kettéosztják Edinburgh belvárosát. Ellátogatunk az Edinburgh-i várhoz, ahol lehetőség nyílik megtekinteni a koronázási ékszereket is. Végigsétálunk a Royal-Mile-on, megtekintjük a St. Giles Katedrálist, valamint Holyroodhouse-palotát. Este szállások elfoglalása a Holiday Parkban.

4. nap    Negyedik napunkon a Falkirk kerékhez látogatunk, amely a Falkirk és Edinburgh között húzódó Union-csatornát, valamint a Falkirk és Glasgow közötti Forth- és Clyde-csatornát összekötő hajólift. Ezt követően a Stirling várát látogatjuk meg, amely a skót függetlenség jelképe és a nemzeti büszkeség táplálója. Lehetőségünk lesz megnézni az Old Town Jail börtönmúzeumot, majd ezt követően szabadprogram. (szállás a Holiday Parkban.)

5. nap    Reggeli után ismét egy izgalmakkal teli nap ígérkezik. Az út folyamán felkeressük Nessit, azonban mielőtt a tóhoz érünk, ellátogatunk a méltán népszerű Blair Kastélyhoz. A kastély parkja gyönyörű, kicsit megpihenünk itt. Majd Urquhart Kastély romjaihoz látogatunk, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a tóra, kis szerencsével felbukkanhat Nessi.

A szállásunkhoz visszavezető úton érintjük a skót felföld nyugati részén fekvő Fort William-et, és a Glencoe völgyet. (szállás a Holiday Parkban.)

6. nap A hatodik napunk első állomása Glamis kastélya lesz. A kastélyról és lakóiról számtalan legenda, tündérmese kering a köztudatban. Míg minden kastélynak van szelleme, kísértete és titkos folyosói, szobái, addig a Glamis kastélynak szörnye is van. Folytatjuk utunkat, majd Skócia legősibb és legnagyobb katedrálisának romjai közt sétálunk. Itt helyezték el András apostol relikviáit. Egykor Skócia egyházi központja volt. Ellátogatunk Dundee-ba a délután folyamán, ahol megtekinthetjük Discovery hajót, amellyel Scott kapitány a Déli sarkvidékre indult. Estére visszatérünk a szállásra  a Holiday Parkba.

7. nap Az észak angliai Alnwick Kastélyhoz utazunk, amely a második legnagyobb lakott kastély Angliában, 1309 a Percy család számos herceg és gróf tagja számára nyújtott biztonságos otthont. A kastély leghíresebb lakója azonban nem egy herceg, hanem Harry Potter volt! Itt forgatták ugyanis a film több jelenetét. A sétánk során a kastélyt körülvevő csodálatos parkot is. A nap végéhez érve visszatérünk Newcastle-be, a kikötőhöz, ahonnan Amszterdam felé vesszük az irányt. Szállás a kompon. 

8. nap Amszterdam: Reggelre Amszterdamba érünk, ahol egész napos városnézésben lesz részünk. Gyalogosan vesszük nyakunkba a várost, így kényelmesen tekinthetjük meg Észak-Velencéje látnivalóit. Tranzitszállás 

9. nap Hazautazás, megérkezés az indulás helyszínére.

Részvételi díj: 174.900.- Ft/ fő


Ajánlat kérése:

*Kérlek adj meg minden információt az utazással kapcsolatban egyedi igényekre, elképzelésekre kiterjedően is.