Egyesült Királyság: Anglia, Skócia
Londoni kirándulás az őszi szünetben

Időpont:

2019.10.27. - 2019.11.02.

Szolgáltatások:

autóbuszközlekedés, kompátkelés, 2 éj tranzitszállás (3 ágyas szobákban)- önellátással, 4 éj szállás brit családoknál - teljes ellátással, (2-3- 4 fő egy családnál) idegenvezetés

Részvételi díj: 130.000 Ft-tól


Fakultatív fizethető, javasolt plusz szolgáltatások:

Belépőjegyek 16 éves korig GBP 85

Útlemondási biztosítás 6.500.- Ft/ fő

Baleset- Betegség - Poggyász biztosítás 3.290.- Ft/ fő

Részletes program

1. nap Indulás a csoportvezető által megjelölt helyszínről, folyamatos utazás kulturált benzinkutaknál megtartott pihenők beiktatásával, esti órákban érkezünk a tranzitszállásra. 

2. nap Komppal kelünk át Angliába, Dover fehér szikláihoz. A partot érést követően az anglikán egyház fellegvárába, Canterbury-be utazunk. A Világörökség részét képező katedrálist keressük fel, megkóstoljuk a híres Fish & Chipset is. Este találkozunk a szállásadó családokkal, vacsora.

3. nap Egész napos gyalogos városnézés London belvárosában. A kormányzati negyeddel ismerkedünk, melyet méltán neveznek a Brit birodalom szívének is. Sétánk során szemügyre vesszük a Parlament épületét, mely híres óratornyáról a Big Ben- ről nevezetes. Következő látnivalónk a Westminster Abbey, mely különleges helyet foglal el a brit történelemben, hiszen amellett hogy építészeti szempontból egyedülálló mestermű, számolatlanul állít emléket a nemzet nagyjainak. További látnivalók: St. James's Park, Buckingham Palace, őrségváltás, Whitehall, Downing Street 10., lovastestőrök laktanyája, Piccadilly Circus, Soho, Chinatown, Trafalgar Square, National Gallery. A legszebb panoráma a London Eye-ról nyílik. Este élményekkel telve térünk vissza a szálláshelyünkre.

4. nap Reggel Stratford- upon- Avon városába utazunk, melyet William Shakespeare tett híressé. Felkeressük Shakespeare szülőházát, valamint a Szentháromság Templomot, ahol a családi sírbolt található. A séta után lehetőség szerint szabadprogramot biztosítunk, majd délután tovább utazunk Cotswold vidékére. Egy pillanatra csukjuk be a szemünket és képzeljünk magunk elé egy tipikus angol falvacskát. Nem a tengerparton, sokkal inkább az ország belsejében, egy zöld lankákkal körülölelt tájon. Az országutat festői apró falvak szegélyezik, melyek középpontjában hagyományosan egy fehér falú templom áll, mellette a fogadó, dús virágpompával az ablakokban és kovácsoltvas cégérrel a homlokzaton. Az ideális képhez hozzá tartozik egy ezüstösen kanyargó patak is, a közepén átívelő ősrégi, mohás kőhíddal. Bourton-on- the Water-ből az egyetemek fővárosába, Oxfordba utazunk.

5. nap A Madame Tussaud Panoptikuma hosszú és kalandos történettel dicsekedhet azóta, hogy a híres viaszbábuk sok éves vándorlás után " letelepedtek" 1835- ben Londonban, és Madame Tussaud megnyitotta első állandó kiállítását. Délután ellátogatunk a British Museum-ba, mely a világ legnagyobb és legrégebbi történeti múzeumainak egyike. A nap végén szabadprogram London leghíresebb bevásárló utcáján az Oxford Street-en.

6. nap A Temze partján épült Tower középkori együttesét látogatjuk meg, mely az évszázadok során a legkülönbözőbb célokat szolgálta. Csatlakozhatunk a beefeterekhez és hallgathatjuk a Tower múltjának érdekes történeteit. Délután Doverből- Calaisba komppal kelünk át majd folytatjuk utunkat a francia- német határ közelében lévő tranzitszállásra.

7. nap Hazautazás technikai pihenők beiktatásával a már ismert útvonalon, megérkezés az indulás helyszínére.


Ajánlat kérése:

*Kérlek adj meg minden információt az utazással kapcsolatban egyedi igényekre, elképzelésekre kiterjedően is.