Egyesült Királyság: Anglia, Skócia
London, Windsor, Stonehenge (mobil home elhelyezéssel)

Időpont:

2019.09.29. - 2019.10.06.
2019.10.06. - 2019.10.13.
2019.10.20. - 2019.10.27.

Szolgáltatások:

Utazás: autóbusszal (légkondicionálás, video/ DVD)

Elhelyezés: 2 éj Formule 1 hotel 2-3 ágyas szobákban, 4 éj mobil home, (3 hálószobás, 7 személyes elhelyezéssel)

Ellátás: önellátó, főzési- melegítési lehetőség biztosított, étkezés igényelhető

Részvételi díj: 105.000 Ft-tól


Fakultatív fizethető, javasolt plusz szolgáltatások:
Fakultatív útlemondási biztosítás: 102.900.- Ft x 5% = 5.145.- Ft/fő
Fakultatív utasbiztosítás: 7 nap x 470 Ft = 3.290.- Ft/fő
Fakultatív belépőjegyek, tájékoztató jelleggel (2019. február 28-ig érvényes árak): 15 éves korig 80-100 GBP
Részletes program

1. nap 04:00 órakor indulás a csoportvezető által megjelölt helyszínről. Folyamatos utazás kulturált benzinkutaknál megtartott rövid technikai pihenők beiktatásával a szálláshelyünkre. 

2. nap Calaisból komppal kelünk át Angliába, Dover fehér szikláihoz. A partot érést követően Broadstairsbe utazunk, ahol sétálunk a tengerparton, majd átutazunk Rochesterbe, melyet Dickens városaként emlegetnek. Püspöki város és tengeri kikötő Kent angol grófságban. Két legimpozánsabb építménye a katedrális, illetve az azzal szemben elhelyezkedő szögletes erőd. Este élményekkel telve foglaljuk el szálláshelyünket a Holiday Parkban. 

3. nap Londonban gyalogos városnézés keretében a kormányzati negyeddel ismerkedünk, melyet méltán neveznek a Brit birodalom szívének is. Sétánk során szemügyre vesszük a Parlament épületét, mely híres óratornyáról, a Big Ben-ről nevezetes. Következő látnivalónk a Westminster Abbey, mely különleges helyet foglal el a brit történelemben, hiszen amellett, hogy építészeti szempontból egyedülálló mestermű, számolatlanul állít emléket a nemzet nagyjainak. További látnivalók: St. James’s Park, Buckingham Palace, őrségváltás, Whitehall, Downing Street 10., lovastestőrök laktanyája, Trafalgar Square, National Gallery Piccadilly Circus, Soho, China Town, Covent Garden. Vitathatatlanul a legszebb panoráma a London Eyeról nyílik. A tériszonyosak se bánkódjanak! Legalább ilyen hangulatos esti program egy séta a Temze parton, ahol pantomimesek és utcazenészek hada szórakoztatja az arra járókat. 

4. nap  A délelőttöt Windsorban töltjük, ahol a királynő kedvenc rezidenciáját és annak ma is használatban lévő termeit látogatjuk meg. Tovább utazunk Stonehengebe, mely a Salisbury síkságon fekszik. Az óriási kövek faragása és térben való elhelyezése már-már műalkotássá emeli az építményt. E páratlan építészeti remek értelme és célja titok marad. 

5. nap   Látogatás a Madame Tussaud’s Panoptikumba, mely London egyik fő turisztikai vonzereje, történelmi és királyi személyek, filmszereplők, sportcsillagok és híres gyilkosok viaszfigurái láthatóak. Majd a világ egyik legnagyobb, az emberi történelemmel és kultúrával foglalkozó múzeumába, a British Museumba kalauzoljuk Önöket. Európa legforgalmasabb bevásárló utcáján, az Oxford Streeten biztosítunk szabadprogramot és vásárlási lehetőséget.  

6. nap    Reggel a Temze partján épült Tower középkori épületegyüttesét látogatjuk meg, mely az évszázadok során a legkülönbözőbb célokat szolgálta. Volt már királyi palota, várkastély, kincstár és a középkor híres börtöne. Az épületben számos látnivaló vár ránk: királyi fegyvergyűjtemény, koronaékszerek, de csatlakozhatunk a híres beefeaterekhez és hallgathatjuk a Tower múltjának érdekes történeteit. Kora délutáni órákban kompátkelés a Dover – Calais útvonalon, tovább utazunk a szálláshelyünkre.  

7. nap Hazautazás a már ismert útvonalon, megérkezés az indulás helyszínére.

Részvételi díj: 102.900.- Ft/ fő


Ajánlat kérése:

*Kérlek adj meg minden információt az utazással kapcsolatban egyedi igényekre, elképzelésekre kiterjedően is.