Egyesült Királyság: Anglia, Skócia
London - Harry Potter - Disneyland (családos elhelyezéssel)

Időpont:

2019.07.04. - 2019.07.11.

Szolgáltatások:

Utazás: autóbusszal (legkondícionálás, videó/DVD)
 
Elhelyezés: 3 éj tranzitszállás Formule 1 Hotel 2-3 ágyas szobáiban, 6 éj brit családoknál, (2-3-4 fő / család)
 
Ellátás: tranzitszálláson önellátó, családoknál teljes ellátás (reggeli, hideg ebédcsomag, vacsora)
 
Részvételi díj: 174.900 Ft-tól


Fakultatív fizethető, javasolt plusz szolgáltatások:
Falutatív útlemondási biztosítás: 174.900.- Ft x 5 % = 8.745.- Ft/fő
Fakultatív utasbiztosítás: 10 nap x 470 Ft = 4.700.- Ft /fő
Fakultatív belépőjegyek, tájékoztató jelleggel (2019. február 28-ig érvényes árak): 15 éves korig 80-100 GBP; Párizsban 50 €
Részletes program

1. nap Indulás 04:00 órakor a csoportvezető által megjelölt helyszínről. Folyamatos utazás kulturált benzinkutaknál megtartott rövid technikai pihenők beiktatásával, éjszaka a tranzitszálláson.

2. nap Komppal kelünk át Angliába, Dover fehér szikláihoz. A partot érést követően az anglikán egyház fellegvárába Canterbury-be utazunk. A Világörökség részét képező katedrálist keressük fel, valamint a Canterbury mesék múzeumát látogathatjuk meg és megkóstolhatjuk a híres Fish & Chipset is. Menetidő függvényében Broadstairsbe utazunk, ahol sétálunk a tengerparton. Este szálláselfoglalás a családoknál, vacsora.

3. nap Egész napos gyalogos városnézés keretében a kormányzati negyeddel ismerkedünk, melyet méltán neveznek a Brit birodalom szívének is. Sétánk során szemügyre vesszük a Parlament épületét, mely híres óratornyáról, a Big Ben-ről nevezetes. Következő látnivalónk a Westminster Abbey, mely különleges helyet foglal el a brit történelemben, hiszen amellett, hogy építészeti szempontból egyedülálló mestermű, számolatlanul állít emléket a nemzet nagyjainak. További látnivalók: St. James’s Park, Buckingham Palace, őrségváltás, Whitehall, Downing Street 10., lovastestőrök laktanyája, Piccadilly Circus, Soho, ChinaTown, Trafalgar Square, National Gallery. Úgy érzik, valami kimaradt? Hát persze! Vitathatatlanul a legszebb panoráma a London Eye-ról nyílik. De a tériszonyosak se bánkódjanak! Legalább ilyen hangulatos esti program egy séta a Temze parton, ahol pantomimesek és utcazenészek hada szórakoztatja az arra járókat. Élményekkel telve érkezünk vissza szálláshelyünkre (családok).

4. nap Reggel Stratford-upon-Avon városába utazunk, melyet William Shakespeare tett híressé. Délután megtekintjük Shakespeare szülőházát, valamint a Szentháromság Templomot, ahol a családi sírbolt található. A séta után lehetőség szerint szabadprogram. Délután tovább utazunk Cotswolds vidékére. Egy pillanatra csukjuk be a szemünket és képzeljünk magunk elé egy tipikus angol falucskát. Nem a tengerparton, sokkal inkább az ország belsejében, egy zöld lankákkal körülölelt tájon. Az országutat festői apró falvak szegélyezik, melyek középpontjában hagyományosan egy fehér falú templom áll, mellette a fogadó, dús virágpompával az ablakokban és kovácsoltvas cégérrel a homlokzaton. Az ideális képhez hozzátartozik egy ezüstösen kanyargó patak is, a közepén átívelő ősrégi, mohás kőhíddal. Cotswolds Velencéjéből Bourton-on -the Water városkából az egyetemek fővárosába, Oxfordba utazunk. Szállás a családoknál.

5. nap A délelőttöt Windsorban töltjük, ahol a királynő kedvenc rezidenciáját és annak ma is használatban lévő termeit látogatjuk meg. Tovább utazunk Stonehenge-be, mely a Salisbury síkságon fekszik. Az óriási kövek faragása és térben való elhelyezése már-már műalkotássá emeli az építményt. E páratlan építészeti remek értelme és célja titok marad. Szállás a családoknál.

6. nap A Temze partján épült Tower középkori épületegyüttesét látogatjuk meg, mely az évszázadok során a legkülönbözőbb célokat szolgálta. Volt már királyi palota, várkastély, kincstár és a középkor híres börtöne. Az épületben számos látnivaló vár ránk: királyi fegyvergyűjtemény, koronaékszerek, de csatlakozhatunk a híres beefeaterekhez és hallgathatjuk a Tower múltjának érdekes történeteit. A Madame Tussaud Panoptikuma hosszú és kalandos történettel dicsekedhet azóta, hogy a híres viaszbábuk sok éves vándorlás után „letelepedtek” 1835-ben Londonban, és Madame Tussaud megnyitotta első állandó kiállítását. A gyűjtemény 1884-ben költözött jelenlegi helyére, az Angol Örökség részévé nyilvánították. Délután ellátogatunk a British Museumba, mely a világ legnagyobb és a legrégebbi történeti múzeumainak egyike. Több mint 13 millió tárgyat őriz a Föld minden sarkából, az őskortól napjainkig.

Gyűjteményében megtalálhatók a világ leghíresebb archeológiai leletei, melyek közül a legnépszerűbb a páratlan múmiagyűjtemény. Szállás a családoknál.

7. nap Látogatás Harry Potter Warner Bros Stúdiójába, ahol belecsöppenhetünk Harry Potter varázslatos világába. A stúdió kitárja kapuit, melyben a látogatók részesei lehetnek a történeteknek. Lehetőség nyílik betekinteni a „kulisszák mögé” és újra felfedezheted az emlékezetes helyszíneket is, beleértve a Griffendél klubhelyiséget, a fiú kollégiumot, Hagrid kunyhóját, Piton professzor tantermét. A sorozat csodálatos figurái, a lélegzetelállító kosztümök egy felejthetetlen élményt nyújtanak a kicsik és nagyok számára.

A nap végén szabadprogram London leghíresebb bevásárló utcáján, az Oxford Streeten. Szállás a családoknál.

8. nap A hatalmas park közepén épült a tavakkal körülvett Leeds Kastély, melyet a legromantikusabb főúri otthonként tartanak számon. A berendezett termek megtekintése után sétálhatunk a természetben vagy eltévedhetünk az útvesztőben. Kora délutáni órákban kompátkelés a Dover – Calais útvonalon. Szállás elfoglalása Párizs mellett Formule 1 Hotelben.

9. nap Egész napunkat Eurodisneyland-ben töltjük, ahol a klasszikus körhintán, óriáskeréken, hullám- és szellemvasúton kívül szabadesés, és rakétakilövés is vár ránk. A délutáni órákban pedig találkozhatunk a rajzfilmek jól ismert sztárjaival, az igazán szerencsések akár kezet is foghatnak Donald kacsával vagy Mickey egérrel. Kora esti órákban indulás a német határ közelében található Formule 1 Hotelbe.

10. nap Utazás Magyarországra a már ismert útvonalon technikai pihenők beiktatásával. Megérkezés az indulás helyszínére.

Részvételi díj: 174.900.- Ft/ fő


Ajánlat kérése:

*Kérlek adj meg minden információt az utazással kapcsolatban egyedi igényekre, elképzelésekre kiterjedően is.