Egyesült Királyság: Anglia, Skócia
London-Párizs-Disneyland (mobil home elhelyezéssel)

Időpont:

2019.06.30. - 2019.07.08.

Szolgáltatások:

Utazás: autóbusszal (légkondicionálás, video/ DVD)

Elhelyezés: 4 éj Formule 1 hotel 2-3 ágyas szobákban, 4 éj mobil home, (3 hálószobás, 7 személyes elhelyezéssel)

Ellátás: önellátó, főzési- melegítési lehetőség biztosított, tkezés igényelhető

Részvételi díj: 129.900 Ft-tól


Fakultatív fizethető, javasolt plusz szolgáltatások:
fakultatív utasbiztosítás díja: 9 nap x 470.- ft = 4.230.- Ft/fő
fakultatív útlemondási biztosítás: 129.900.- Ft x 5 % = 6.495.- Ft/fő
fakultatív belépőjegyek, tájékoztató jelleggel (2019.február 28-ig érvényes árak)  15 éves korig 80-100  GBP; Párizsban 50 Euro

 

Részletes program

1. nap 04:00 órakor indulás a csoportvezető által megjelölt helyszínről. Folyamatos utazás kulturált benzinkutaknál megtartott rövid technikai pihenők beiktatásával, szállás elfoglalása Formule 1 Hotelben.

2. nap  Reggeli órákban indulunk Calaisba, másfél órás hajóutazás után a Doveri fehérsziklák látványa fogadja a csoportot. Városnézés az anglikán egyház fellegvárában, Canterbury-ben, megkóstolhatjuk a híres Fish & Chipset is. Este szállások elfoglalása a Holiday Parkban.

3. nap Londonban egész napos gyalogos városnézés keretében a kormányzati negyeddel ismerkedünk, melyet méltán neveznek a Brit birodalom szívének is. Sétánk során szemügyre vesszük a Parlament épületét, mely híres óratornyáról, a Big Ben-ről nevezetes. Következő látnivalónk a Westminster Abbey, mely különleges helyet foglal el a brit történelemben, hiszen amellett, hogy építészeti szempontból egyedülálló mestermű, számolatlanul állít emléket a nemzet nagyjainak. További látnivalók: St. James’s Park, Buckingham Palace, őrségváltás, Whitehall, Downing Street 10., lovastestőrök laktanyája, Piccadilly Circus, Soho, China Town, Trafalgar Square, National Gallery. Úgy érzik, valami kimaradt? Hát persze! Vitathatatlanul a legszebb panoráma a London Eye-ról nyílik. De a tériszonyosak se bánkódjanak! Legalább ilyen hangulatos esti program egy séta a Temze parton, ahol pantomimesek és utcazenészek hada szórakoztatja az arra járókat. Késő este élményekkel telve foglaljuk el szálláshelyünket.

4. nap  Délelőtt a Temze partján épült Tower középkori épületegyüttesét látogatjuk meg, mely az évszázadok során a legkülönbözőbb célokat szolgálta, volt már királyi palota, várkastély, kincstár és a középkor híres börtöne. Az épületben számos látnivaló vár ránk: királyi fegyvergyűjtemény, koronaékszerek, de csatlakozhatunk a híres beefeaterekhez és hallgathatjuk a Tower múltjának érdekes történeteit. Látogatás a Madame Tussaud’s Panoptikumba, mely London egyik fő turisztikai vonzereje, történelmi és királyi személyek, filmszereplők, sportcsillagok és híres gyilkosok viaszfigurái láthatóak. Majd a világ egyik legnagyobb, az emberi történelemmel és kultúrával foglalkozó múzeumába, a British Museumba kalauzoljuk Önöket.

5. nap VIII. Henrik rezidenciájába, Hampton Courtbe látogatunk, mely a londoni paloták egyik legszebbike. Délután a Természettudományi Múzeumba látogatunk, ahol a Földünkkel és annak működésével kapcsolatos interaktív kiállításokon szórakozhatunk, míg azok, akik inkább az iparművészet iránt érdeklődnek, a fantasztikus gyűjteménnyel rendelkező V&A Múzeumban barangolhatnak. Ezt követően elsétálhatunk a világ leghíresebb áruházához, a Harrod’s-hoz.

6. nap  A hatalmas park közepén épült a tavakkal körülvett Leeds Kastély, melyet a legromantikusabb főúri otthonként tartanak számon. A berendezett termek megtekintése után sétálhatunk a természetben vagy eltévedhetünk az útvesztőben. Kora délutáni órákban kompátkelés a Dover – Calais útvonalon. Tranzitszállás elfoglalása Párizs mellett Formule 1 Hotelben.

7. nap Csupán egy napunk van rá, hogy ízelítőt kapjunk Párizs, a szerelem városának pezsgő életéből, ezért egyből a Szajna part felé vesszük az irányt. Zegzugos terek, közök, árnyas promenádok és pompás sugárutak várnak ránk. A romantika fővárosában a legszebb panoráma vitathatatlanul a párizsiak által csak Öreg Hölgynek becézett Eiffel-torony 251 méteres csúcsából nyílik. De a tériszonyosak se bánkódjanak! Legalább ilyen hangulatos program egy szajnai hajókázás. Sétánk során megcsodáljuk az Invalidusok dómját, melyben Napóleon alussza örök álmát, majd a város szívében fekvő Ile-de-la-Cité szigetén Quasimodo lakhelye, a Notre-Dame felé haladunk tovább. Eközben Európa egyik legrégibb múzeuma, a Louvre előtt állva dönthetünk arról, hogy a monumentális üvegpiramis méltatóihoz vagy becsmérlőihez csatlakozunk. A Tuileriák kertjében megpihenünk, miután áthaladunk a hírhedt Concord téren, ahol egykor a guillotine végezte szomorú munkáját. Innen indul az ország legrangosabb bevásárló utcájára, a Diadalívéről is híres Champs-Elysées. Szállás Párizs mellett Formule 1 Hotelben, ahol előző este.

8. nap Disneyland-ben szórakozunk egész nap. Kora esti órákban indulás a német határ közelében található Formule 1 Hotelbe.

9. nap Hazautazás a már ismert útvonalon, megérkezés az indulás helyszínére.

Részvételi díj: 129.900.- Ft/ fő


Ajánlat kérése:

*Kérlek adj meg minden információt az utazással kapcsolatban egyedi igényekre, elképzelésekre kiterjedően is.