Egyesült Királyság: Anglia, Skócia
I love England (mobil home elhelyezéssel)

Időpont:

2019.06.02. - 2019.06.09.

Szolgáltatások:

Utazás autóbusszal (légkondicionálás, video/ DVD)

Elhelyezés 3 éj Formule 1 hotel 2-3 ágyas szobákban, 4 éj mobil home, (7 személyes elhelyezéssel)

Ellátás önellátó, főzési- melegítési lehetőség biztosított, étkezés igényelhető

Részvételi díj: 129.900 Ft-tól


Fakultatív fizethető, javasolt plusz szolgáltatások:
Fakultatív útlemondási biztosítás 129.900.- Ft x 5%= 6.495.- Ft
Javasolt utasbiztosítás 8 nap x 470.- Ft= 3.760.- Ft/ fő
Fakultatív belépőjegyek, tájékoztató jelleggel (2019. február 28-ig érvényes árak): 15 éves korig 80-100 GBP; Párizsban 15 € 
Részletes program

1. nap Indulás a csoportvezető által megjelölt helyszínről. Folyamatos utazás kulturált benzinkutaknál megtartott rövid technikai pihenők beiktatásával, tranzitszállás elfoglalása Formule 1 Hotelben. 

2. nap Calaisból komppal kelünk át Angliába, Dover fehér szikláihoz. A partot érést követően Broadstairsbe utazunk, ahol sétálunk a tengerparton, majd az anglikán egyház fellegvárába Canterbury-be utazunk.  Este érkezünk a Holiday Parkba, szállás elfoglalása. 

3. nap Reggel Stratford-upon-Avon városába utazunk, melyet William Shakespeare tett híressé. Délután megtekintjük Shakespeare szülőházát, valamint a Szentháromság Templomot, ahol a családi sírbolt található. A séta után lehetőség szerint szabadprogram. Délután tovább utazunk Cotswold vidékére. 

Egy pillanatra csukjuk be a szemünket és képzeljünk magunk elé egy tipikus angol falucskát. Nem a tengerparton, sokkal inkább az ország belsejében, egy zöld lankákkal körülölelt tájon. Az országutat festői apró falvak szegélyezik, melyek középpontjában hagyományosan egy fehér falú templom áll, mellette a fogadó, dús virágpompával az ablakokban és kovácsoltvas cégérrel a homlokzaton. Az ideális képhez hozzátartozik egy ezüstösen kanyargó patak is, a közepén átívelő ősrégi, mohás kőhíddal. Cotswolds Velencéjéből Bourton-on -the Water városkából egyetemek fővárosába, Oxfordba utazunk. 

4. nap  VIII. Henrik rezidenciájába, Hampton Courtbe látogatunk, mely a londoni paloták egyik legszebbike. Délután a Természettudományi Múzeumba látogatunk, ahol a Földünkkel és annak működésével kapcsolatos interaktív kiállításokon szórakozhatunk, míg azok, akik inkább az iparművészet iránt érdeklődnek, a fantasztikus gyűjteménnyel rendelkező V&A Múzeumban barangolhatnak. Ezt követően elsétálhatunk a világ leghíresebb áruházához, a Harrod’s-hoz.

5. nap   Londonban gyalogos városnézés keretében a kormányzati negyeddel ismerkedünk, melyet méltán neveznek a Brit birodalom szívének is. Sétánk során szemügyre vesszük a Parlament épületét, mely híres óratornyáról, a Big Ben-ről nevezetes. Következő látnivalónk a Westminster Abbey, mely különleges helyet foglal el a brit történelemben, hiszen amellett, hogy építészeti szempontból egyedülálló mestermű, számolatlanul állít emléket a nemzet nagyjainak. További látnivalók: St. James’s Park, Buckingham Palace, őrségváltás, Whitehall, Downing Street 10., lovastestőrök laktanyája, Piccadilly Circus, Soho, China Town, Trafalgar Square, National Gallery. Vitathatatlanul a legszebb panoráma a London Eyeról nyílik. A tériszonyosak se bánkódjanak! Legalább ilyen hangulatos esti program egy séta a Temze parton, ahol pantomimesek és utcazenészek hada szórakoztatja az arra járókat. Késő este élményekkel telve foglaljuk el szálláshelyünket. 

6. nap  Látogatás a Madame Tussaud’s Panoptikumba, mely London egyik fő turisztikai vonzereje, történelmi és királyi személyek, filmszereplők, sportcsillagok és híres gyilkosok viaszfigurái láthatóak.  Kora délutáni órákban kompátkelés a Dover – Calais útvonalon.

A legszebb panoráma vitathatatlanul a párizsiak által csak Öreg Hölgynek becézett Eiffel-toronyból nyílik. Késő este élményekkel telve foglaljuk el párizsi szálláshelyünket. 

7. nap A délelőttöt a Napkirály által megálmodott barokk kastélyban, Versailles-ban töltjük. Végigjárjuk az uralkodócsalád egykori lakószobáit, a királyi kápolnát, és a híres tükörtermet. Látogatásunkat az ezerszínű, mesterien kialakított kertben folytatjuk. Programunkat egy felejthetetlen sétával zárjuk a Montmartre-on, mely egykor a bohémvilág központja volt. Séta a festők terén és a Szent Szív Bazilikához (Sacre Coeur). Szállás Formule 1 Hotelben. 

8. nap Hazautazás a már ismert útvonalon, megérkezés az indulás helyszínére.

Részvételi díj 129.900.- Ft/ fő


Ajánlat kérése:

*Kérlek adj meg minden információt az utazással kapcsolatban egyedi igényekre, elképzelésekre kiterjedően is.